Culturele school

Architecturale parel

Onze basisschool is gevestigd in een neogotisch gebouwencomplex uit 1879. Het hele complex werd beschermd als Unesco Werelderfgoed. Het gebouw werd ontworden door de Brugse architect Louis Delacenserie. Als architect met een duidelijke voorkeur voor neogotiek, heeft hij zijn stempel gedrukt op het stadsbeeld van Brugge. De Heilige-Bloedkapel, het Gruuthusecomplex en Sint-Janshospitaal zijn maar enkele parels uit de lijst van gebouwen die hij restaureerde. De Sint-Petrus-en-Pauluskerk is samen met het Centraal Station van Antwerpen een van de bekendste bouwwerken.

Onze nieubouw past perfect binnen deze site en is van de hand van Thom Thys archtitecten i.s.m. Carton 123 uit Brussel.

Vernieuwingstraject Muzische vorming

Muzische vorming leert kinderen anders naar de wereld en zichzelf te kijken en laat hen kennismaken met de wereld van de kunsten (impressie) en hierover te reflecteren. Kinderen leren zich creatief en expressief te uiten door gebruik te maken van beeld-, drama-, bewegings-, muziek- en/of mediataal (expressie).  In de Springplank zijn we bezig met het inrichten van’ de Ruimte’. De Ruimte is een plaats op school ingericht volgens de principes van het ABC-huis. In deze ruimtes (het Atelier, de Berging en de Black Box) krijgen kinderen de ruimte om hun creativiteit ten volle te uiten. Het project “De Ruimte” sluit naadloos aan bij onze focus op STEM en onderzoekend leren. We gebruiken 21ste eeuwse vaardigheden om onze doelen te bereiken.

Culturele activiteiten

Al vanaf de kleuterklas bieden we onze kinderen kansen om cultuur te beleven in de breedste zin van het woord.  Hiervoor werken we samen met Stad Brugge.  Toneel, dans, alternatieve film,… We proberen zo veel mogelijk activiteiten aan te bieden.

De cultuurbrigade werkt een plan uit om alle musea in Brugge centrum in kaart te brengen. Deze musea bevinden zich op wandelafstand van onze school. Het is voor ons een evidentie om Brugge centrum als onze leerplek te beschouwen. We stappen graag de musea binnen en proberen van onze kinderen ambassadeurs voor Brugge te maken.